mini turneja grupe elvis jackson 356

Mini turneja grupe Elvis Jackson

Beograd, Novi Sad i Sarajevo

 

Grupa Elvis Jackson, koja spada u red najboljih u regionu i koja svake godine održi po nekoliko evropskih turneja, pred izlazak novog albuma održaće tri koncerta na prostoru nekada zajedničke države, i to: 12. april Beograd (Dom omladine), 13. april Novi Sad (Fabrika), 14. april Sarajevo (Cinemas Sloga).

Duže vreme nisu nastupili u Srbiji, ali su usled učestalih poziva odlučili da ovoga puta održe dva koncerta, u Beogradu i Novom Sadu. U glavnom gradu Srbije nastupiće u sali Amerikana Doma omladine Beograda 12. aprila. Dan posle Beograda, Elvis Jackson će nastupiti u novosadskoj Fabrici.

Elvis Jackson redovno su, tokom godina, nastupali u klubovima ali i na festivalskim pozornicama u Srbiji. Podsećanja radi, u više navrata svirali su na Exit festivalu, a poslednji nastup imali su na Main stage-u zajedno sa Faith No More, dok su pre toga bili učesnici Beerfesta, a u Dom omladine Beograda vraćaju se posle osam godina. Aktuelni album “Against the Gravity” predstavili su kao predgrupa Faith No More na evropskoj turneji, u poslednje vreme imali su dve uzastopne turneje u Engleskoj, a producent albuma bio je basista pomenute kultne američke grupe, Bill Gould.

Na kraju ove mini turneje očekuje ih koncert u Sarajevu, 14. aprila u klubu Cinemas (ex Sloga).

Velikani iz Slovenije srpskoj i bosanskohercegovačkoj publici predstaviće presek svojih najvećih hitova nastalih tokom petnaestogodišnje karijere, ali i neke od novih pesama sa albuma koji će uskoro biti objavljen a koji će pratiti velika turneja.

Zanimljivo je da su se dve numere benda Elvis Jackson nedavno našle u igrici “Filip Flisar Ski Cross”, koja je proglašena za najbolju u februaru mesecu.