lepe i negovane i u vrelim letnjim danima 800

Lepe i u vrelim letnjim danima

Nega i šminka na 30°C

Leto je pred nama. Bilo da ste u gradu ili na moru, adekvatna nega kože je imperativ…

Zaboravite na teške i masne kreme, pudere i parfeme. Prilagodite se toploti i oslobodite svoju kožu nepotrebnog tereta.Teška šminka je neprimerena visokim temperaturama. Razliva se i stvara efekat ružne maske. Koža lica se pod teškom make up podlogom guši. Pore se na taj način začepljavaju i nastaju mitiseri i bubuljice.

Za osnovnu podlogu šminke koristite obavezno kremu sa zaštitnim faktorom prilagođenim vašem tipu kože. Puder za tople dane mora da se razlikuje od onog koji koristite zimi. Ako baš ne možete bez njega, neka on bude nemasan, otporan na vodu i sa UV filterom. Bolje zamene su tonirane kreme ili vodootporni korektori.

Umesto rumenila u prahu, koristite one u stiku, jer su postojaniji i lakše se nanose. Efekat preplanilog tena možete istaći i šimerima.

Neka dnevna šminka bude laganija i prirodnija od noćne. Savetujemo vam da koristite sve make up preparate sa naznačenim SPF oznakama.Na taj način ćete adekvatno zaštiti lice, usne, kapke od štetnosti sunca. Za dnevni make up, koristite svetle pastelne nijanse.Tako ćete izgledati sveže i uredno. Lagani puder na vodenoj bazi, vodootporna maskara, kremasto rumenilo i transparentni sjaj za usne su idealna kombinacija za vrele dane gde god da se nalazite. Izbegavajte da na plažu idete našminkane. Pustite kožu da se odmori i da diše. Nikako nemojte prekršiti ovo pravilo, jer sem što je neukusno i ružno može biti i vrlo štetno za kožu. Zagušena koža postaje problematična i nečista, a mogu se pojaviti i neželjene fleke.

Jaki parfemi su neprimereni visokim temperaturama.Teške i opore mirisne note, zamenite laganim osvežavajućim toaletnim vodama. Na sunčanje nikada nemojte otići naparfemisane, jer pod uticajem sunčevih zraka mogu se pojaviti ružne fleke na koži.

Uvek nosite sa sobom vlažne maramice. Na taj način možete u svakom momentu da uklonite šminku sa lica i ujedno je osvežite. Mi vam preporučujemo još jedan trik za negu i lepotu. Hladnu mineralnu vodu sipajte u bočicu sa raspršivačem. Na taj način ćete stalno moći da vlažite kožu i da se osvežavate gde god da ste.

Ne zaboravite da negujete kosu u letnjim danima. Naprskajte krajeve preparatom sa zaštitnim faktorom. Posle dugog izlaganje suncu, moru i vetru, kosu treba osvežiti, skratiti krajeve i nahraniti je maskom. Pre odlaska na letovanje nemojte je farbati, kako se boja ne bi razlivala. Najbolja zaštita jeste stari dobri slamnati šešir, koji je ujedno i vrlo lep modni detalj.

Samo negovana žena je i lepa žena. Sa par kozmetičkih saveta svaka dama može biti poželjna, sveža i lepa čak i u paklenim gradskim uslovima. Uživajte u letu i budite lepe i na plus 30°C!

foto: Tijana Janković