tresnjom protiv upale misica 525

Trešnjom protiv upale mišića

Ukusni i slatki plodovi

Pored toga što su trešnje veoma uksuno voće, njihovo konzumiranje nam pomaže u prevenciji raznih bolesti, jer obiluju vitaminima A, B i C, antioksidantima. Odlične za ljude koji se bave sportom…

Leto je savršeno vreme za sve sportske aktivnosti. Za koji god sport da se opredelimo, učinićemo doborobit za naše zdravlje, a ujedno i za dobro fizičko stanje. Ipak, složićete se, najlepše je kada se vežba u društvu, jer tu smo da jedni drugima dajemo podršku i podstičemo na još bolje rezultate.

Često dobijemo upalu mišića, a onda obično posegnemo za aspirinom da ublažimo iritirajući bol. A onda je pravo vreme da nastupi čudotvorna voćka trešnja. Trešnja u sebi sadrži dosta voćnog šećera i samim tim odličan je podizač energije koja nam je preko potrebna. One pomažu našem telu pri proizvodnji melatonina i poboljšavaju fizičku aktivnost i mentalne funkcije. Pogotovo su sveže trešnje odlične za otklanjanje fizičke i mentalne iscrpljenosti, dok bi ljubitelji kiselih trešanja trebalo da znaju da su one dobre za sjajno raspoloženje. Istraživanjem, naučnici su ustanovali konzumacija trešanja pomaže u sprečavanju srčanih bolesti i raka. Takođe, savršene su i za zdravlje naših kostiju.

Ljudi koji se bave fizičkom aktivnošću trebalo bi da ovu moćnu, crvenu, voćku uvrste na svoj jelovnik i da je koriste u velikim količinama. Tako, trešenje u sebi sadrže antocijane koji blokiraju bolove kod upalnih procesa mišića i smanjuju već postojeće bolove. Prema savetu nutricionista, dovoljno je da pojedete svega deset trešenja i njihov efekat će biti isti kao da ste popili aspirin, samo je trešnja zdravija i ukusnija.

Trešnja je odlična i za mršavljenje, pa tako svi oni koji žele sa skinu koje „kilo” viška, trebalo bi da se druže sa trešnjom. Pogotovo što trešnja u sebi nema masnoća, a ima veliku količinu vode, podstiče bolji rad metabolizma, a samim tim i mršavljenje.

fotografija preuzeta sa: publicdomainpictures