mirisati isto je kao i poljubiti 368

Mirisati isto je kao i poljubiti

Vreme je za eskimske poljupce

Strast, ljubav i poljupci otporni su na svaki minus. To su nam svojim primerom još davno pokazali Eskimi. Poljubac nosem je poseban i može da bude veoma zanimljiv u ljubavnoj igri…

Možda su ove nemile vremenske prilike dobar povod da se malo protrljamo nosevima. Čuveni eskimski poljubac uvek nam izmami osmeh. Neobičan je i često ume da nam deluje kao mala, ljubavna šala i igrarija. Cmakanje nosićima, ipak, ima i dublje značenje.

U različitim plemenima širom sveta reč mirisati ima isto značenje kao i poljubiti. Kada ljubavnici priljube svoje nozdrve, oni razmenjuju dah, svoju dušu.

Eskimi su izabrali trljanje nosa o nos, jer su bili primorani. Oštra klima navela ih je da se pozdravljaju onim delom tela koji im je slobodan, nepokriven odećom. Nosni “ljubac” postao je poznat u toplijim krajevima naše planete nakon čuvenog dugometražnog filma Nanuk sa severa iz 1922. godine.

Iako je poznat kao eskimski, ovaj poljubac primenjuju i Maori sa Novog Zelanda, kao i mnogi malajski narodi. Svi oni, uglavnom, brzo protrljaju svoje noseve u znak pozdrava.

Vaš nosni poljubac može da probudi pravu ljubavnu vatru. Zagrejte svog partnera jednim vrelim dahom. Njuškajte se polako i dodirujte se vrhovima nosa lagano. Promrzli nosići brzo će se ugrejati, a takođe i vi i vaš partner.

Uživajte u mirisu i poljupcu vaše drage osobe, jer ljubav ipak najbolje greje.

foto:publicdomainpictures