kucna zurka za 50 evra 587

Kućna žurka za 50 evra

Novogodišnja noć u užem krugu prijatelja

Mnogi vole da provedu 31. decembar u krugu najbližih. Neki jednostavno vole kućne žurke. Lepo je kada možete da se proveselite i opustite sa svojim drugarima uz omiljenu muziku, filmove ili karaoke.

Looker Weekly je saznao šta vam je sve potrebno za jednu finu noć sa italijanskim jelom na meniju. Mladim ljudima nisu potrebne đakonije razne, tako da uz manji trud i rasterećenje domaćina, zabava može vrlo brzo biti spremna.

Pizza se jednostavno sprema. Sastojke pripremite ranije i na vreme krenite sa pečenjem. Kupite gotovu podlogu na koju stavite kečap, šunku i rendani kačkavalj, a na kraju pospete malo origana, stavite u rernu i nakon 15 minuta, jelo je gotovo. Idealna je za žurke, jer lepo zasiti, a može da je jedete i bez escajga. Aranžirajte grickalice i sitne kolače i vaša „žur” trpeza je spremna.

[box]Obavezno kupite plastične čaše i papirne tanjire kako biste nakon zabave brzo imali čistu kuhinju. Niko ne želi da pere tanjire prvog januara. Ukoliko se odlučite da u ponoć nazdravite uz šampanjac, za taj momenat ipak imajte prikladne čaše, jer to je onda pravi užitak.[/box]

U budžet od 50 evra će se uklopiti sledeći neophodni rekviziti dobre žurke za desetoro:

Piće:
Gazirani sok (2 l) – 105 din
Negazirani sok (2 l) – 150 din
Kisela voda – 39 din
Šampanjac – 300 din
Vino (0,75l) – 200 din
Pivo (2l) – 170 din

Hrana:
Podloga za pizzu – 34 din
Masline (200g) – 154 din
Pileća prsa (500g) – 376 din
Kačkavalj (1 kg) – 350 din
Veliki čips – 92 din
Slani mix (300 g) – 100 din
Štapići (240 g) – 58 din
Sitni kolači (1 kg) – 685 din

Pribor:
Salvete – 54 din
Čaše + tanjiri – 150 din
Sveće – 100 din

Sami napravite kalkulaciju u zavisnosti od toga koji od artikala želite da bude najzastupljeniji na novogodišnjoj zabavi. U svakom slučaju, sigurno ćete se ukolpiti u pomenuti budžet.

Na vreme obavestite komšije.

Želimo vam dobar provod!

foto: Tijana Janković