Voliš da čitaš? Pišeš? Nije ti strano da slušaš druge i da razgovaraš?

Radionica kreativnog čitanja i pisanja “Čarolija čitanja” namenjena je mladima od 14 do 20 godina. Ciklus od sedam trosatnih radionica, učesnike će provesti kroz različite književne i umetničke epohe na kojima će dobiti priliku da pišu, čitaju i razgovaraju. Kroz kreativne zadatke i igre polaznici će na zanimljiv način moći da sagledaju pisce, književna dela i periode u umetnosti i književnosti. Pažnja! To neće ličiti na školu! Nema ocenjivanja, isključivo tačnih i pogrešnih odgovora i obaveznih odgovaranja. Koncept radionice podržava slobodno izražavanje mišljenja i ideja, a posebno neguje  kreativnost, smeh i druženje.

Jedna radionica rezervisana je za odlazak u bioskop, muzej ili kulturni događaj po predlogu učesnika.

Radionica traje od 24. jula do 2. avgusta u biblioteci “Laza Kostić” na Banovom brdu, Turgenjevljeva 5. Radionica je besplatna i počinje u 11 časova.

Informacije i prijave na 063/8422-174 ili pdcukarica@gmail.com.

“Čarolija čitanja” održava se osmi put u organizaciji Prijatelja dece Čukarice, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za omladinu i sport i u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda. Do sada je na radionicama učestvovalo preko 400 polaznika. Autor i voditelj je Milica Jovanović.