ID 100203612
foto:freedigitalphotos.net

Sposobnost stvaranja je u nama!

Ponekad, iako se bavimo sobom, svojim darom, to radimo izvan sebe. Razmišljamo o svemu što nas okružuje osim o onome što se dešava u nama, a to usporava napredak.

Čime god da se bavite u slobodno vreme, bilo plesom, slikanjem, pisanjem… radite to uvek iz duše i budite maksimalno prisutni. Ono što nas, uglavnom, na tom putu poremeti, jeste tehnika savladavanja veštine. Ipak, pokušajte da i tada zadržite osećaj za lepo, muziku, boje, i sve ono što vas je navelo da pokušate. Dok vežbate, ne zaboravite na svoj talent. Neki se usmere na tehniku toliko, da na sebe potpuno zaborave. Važno je da znamo da tehnikom dobijamo samo alat za realizovaje onoga što nosimo u sebi.

Ako vam je teško da spajate tehniku i stvaralaštvo, neka vas to ne brine previše. Dešava se svima, pa čak i profesonalcima. Bitno je da neprestano težite gotovom obliku, punom osećaja, energije, ideja, …

Drugi ljudi i životne okolnosti, takođe, mogu da budu razlog odsustva osećaja zadovoljstva dok radimo ono što želimo. Kada vas spoljni svet poremeti, setite se zbog koga ste tu. Ne obazirite se na druge ljude, ma koliko vam odvlačili pažnju, jer ćete uzaludno potrošiti energiju. Usmerite se isključivo na sebe i zadatu temu. Na taj način, ne smao da ćete lakše i lepše učiti, već ćete shvatiti da postajete neko drugi, bolji i sposobniji da kreira svoj svet po želji.

Strah nas prati čitavog života. Međutim, tamo gde radimo na svom usavršavanju, strah ne sme da ima svoje mesto. U suprotnom, nateraće vas da odustanete od svoje namere da zablistate. Mislićete da to, ipak, nije za vas i da ste bili potpuno nerealni. Na taj način prestaćete da verujete u sebe, postaćete nesigurni i neispunjeni.

Držite se sebe, svoje energije, talenta i budite odlučni da istrajete u svojoj nameri.

foto: freedigitalphotos.net