Screen Shot 2018 01 17 at 22.43.51

Odeća koja prati rast dece

Muku sa omalelom odećom, najviše vode mame koje ne mogu da shvate gde se dade one malo dete i kako brzo preraste donji deo trenerke a pre dve nedelje je bila baš po meri deteta. Možda rešenje za omalelom odećom ima jedan Britanac, koji je smislio sjajnu ideju!

Mladi Britanac, koji je po struci aeronautički inžinjer, poučen iskustvom sa problemom omalele odeće na primeru svog sestrića, smislio je veoma zanimljivo rešenje, kojem će se obradovati svaki roditelj, mame posebno.

Rajan Jasin je kreirao odeću, za sada samo kao jakna i pantalone, jednu veličinu koja odgovora deci uzrasta od šest meseci pa sve do tri godine. Kako?

Kolekcija „Petit Pli“ je napravljena od sintetičkog materijala, vodootporan, otporan je na vetar, plisiran je i svakim pokretom se razvlači poput žvake i prati oblik tela svog vlasnika. Materijal se održava u mašini za pranje veša.

Mladi dizjaner planira da prikupi novčana sredstva, kako bi nastavio svoju proizvodnju i zvanično otvorio svoju kolekciju. On je takođe u potrazi za organskim materijalima jer želi da, pored trenutne jakne i pantalona, dizajnira odeću koja će biti prikladna i udobna za nošenje.

Nama se baš dopada ova ideja, posebno to što mladi inžinjer traga za organskim materijalima. Kul, zar ne?

Foto: youtube screenshot