grimace 388987 1280

Očistite život od nepotrebnih sitnica

Većina nas je napravila spisak novogodišnjih odluka, kojih ćemo se pridržavati koliko-toliko i težiti ka tome da ove godine budemo što produktivniji i bolji u svakom pogledu. Isto tako, kako sa oduševljenjem hrlimo u nove pobede, tako bi trebalo da svoj život „očistimo“ od bespotrebnih sitnica. Saznajte koje su to najčešće bespotrebne sitnice, bez kojih možemo mnogo kvalitetnije da živimo.

Stara šminka

Nežna koža bez akni i moguće infekcije, postiže se sa kvalitetnom šminkom, koja može da se bezbedno koristi. Sva šminka, posebno senke i maskare, moraju pažljivo da se koriste jer se primenjuju na područje oko očiju. Opšte pravilo je da je najbolje maskaru  iskoristiti kroz šest meseci. Svu šminku, kojoj je prošao rok, slobodno bacite u đubre i radujte se jer ćete da je zamenite sa nekim novim proizvodima i bojama za ovu sezonu.

Odeća koju ne nosite poslednjih godinu dana

Razumemo nameru da još koji put ponesete tu simpatičnu haljinu, koja vam je pala iza police i nalazi se ispod ćebeta, ali duboko smo zašli u januar i vreme je za čistku! Odvojite sve stvari koje niste nosili poslednjih godinu dana i poklonite je nekome jer je sigurno nećete nositi ni ove godine.

Biti na raspolaganju svuda i za sve

Obećajte sebi da ne morate da budete na svakom važnom događaju, da svaki put udovoljavate široj familiji i da morate da budete dostupni svima. Cenite sebe i svoje planove. I vi imate ideje, ciljeve i potrebno je da ih realizujete ali teško ćete to postići ako uvek trčite drugima da se nađete. Prvo vi, pa onda drugi.

Suvišne igračke dece ili ljubimaca

Vaše dete ili ljubimac obožava svoje igračke ali kada shvatite da igračke deteta prete da porastu u ogromnu planinu na sred dnevne stole, vreme je za uzbunu. Pronađite jednu veliku kutiju i odvojite igračke, sa kojima se deca ne igraju. Te iste igračke prebrišete ili operite i odnesite nekom detetu kojima su zaista potrebne i koje će da se oduševi.

Stare serije na računaru

Svi mi imamo omiljenu seriju, film, igricu, ali ne možemo da imamo dvadeset omiljenih serija, zar ne? Slažemo se da je gledanje serija omiljena aktivnost mnogih posle posla ali gledanje novih serija. Svi dodatni i nepotrebni podaci koji opterećuju vaš računar, trebalo bi da se obrišu. Tako ćete napraviti više mesta za neke nove podatke a i videćete kako je lepa ta fotka na vašem desktopu, na koju ste totalno zaboravili od silnih ikonica.

Stari začini

Poput svakog proizvoda u kuhinji, tako i začini imaju rok trajanja. Ne muljatjte ih kesama i teglama, nego sve pobacajte i kupite nove i sveže. Na taj način će vaša jela da eksplodiraju sa mirisom i ukusom uz pomoć novih začina.

Loše veze ili prijateljstva

Sada kada ste rešili da se oslobodite svega nepotrebnog, ovo se odnosi i na loše ljubavne veze i prijatelje koji se i nisu baš pokazali kao dobri prijatelji. Zašto samo vi da insistirate na viđanju, kafi, bioskopu, izložbi, postoji valjda i druga strana? Ne? Uvek se vi setite prvi? Onda je vreme i da vi prvi kažete „zbogom“.

 

foto: pixabay.com