Screen Shot 2017 02 15 at 11.47.32

Kuća Koda za poneti

Život nam diktira brz tempo, pa većinu stvari obavljamo onako s nogu ili usput. U toj celoj žurbi, sve je postalo za poneti pa tako nosimo knjige, tehniku, ljubimce, hranu sa sobom a bogami i ukusnu kafu. Šta biste rekli, kada bismo vam saopštili da sada imate mogućnost da imate i kuću za poneti?

Kada kažemo kuća za poneti, ne mislimo na neku maketu ili igračku, zaista mislimo na pravu pravcatu kuću! Mogućnost da „ponesu“ svoju kuću, pojedincima je omogućio estonski studio Kodasema.

Ova kućica zanimljive spoljašnosti, napravljena je od betona i ostalih izdrživih materijala, fora je u tome što za razliku od ostalih kuća, konstrukcija ove lepotice može da se raspakuje i ponese sa sobom za oko sedam sati. Da, lepo ste pročitali.

Zamišljena da se lako sklopi i rasklopi, kućica Koda sa svojih 30 kvadrata, je izrađena od prefabrikovanih materijala, pa tako bilo kakvo izmeštanje na neku drugu lokaciju čini mnogo podnošljivijom i neuporedivo bržom.

Enterijer kućice nudi svojim stanovnicima sve prostorije, kao i ostale kuće. Kuća budućim vlasnicima može da ponudi dnevnu sobu, sa velikim staklenim panelima, kuhinju, kupatilo i mini spavaću sobu, koja se sastoji od bračnog kreveta.

Na krovu kuće se nalaze solarni paneli koji obezbeđuju neophodnu energiju za napajanje kuće. Kuća ima dobru izolaciju pa je i temperatura veoma prijatna, bilo leto ili zima.

Predivna kućica može da se smesti na periferiji grada, može da vam postane kancelarija ili vikendica, odabir je na vlasniku.