Finalisti u kategoriji domaci hleb

Dodelom nagrada završena je četvrta „Pekarijada“

Svečanom ceremonijom i dodelom nagrada završena je četvrta „Pekarijada“, nacionalno takmičenje za najbolje pekare Srbije. U organizaciji kompanije Lesaffre, takmičenje koje je počelo u januaru, okupilo je više od dve stotine  pekara u četiri grada: Beograd, Novi Sad, Niš i Požega.

Takmičari su  pokazali svoje veštine u šest različitih kategorija: pravljenje pice, pripremu bureka, izradu štrudle sa makom, kreiranje umetničkih dela od testa, pravljenje domaćeg hleba, dok su se mladi pekari nadmetali u spremanju pogačica sa čvarcima.

Pobednicima „Pekarijade“ u svim kategorijama dodeljene su medalje i diplome, dok su za prvo mesto obezbeđene novčane nagrade. Pobednik u kategoriji burek je Goran Pavlović,  u kategoriji štrudla sa makom Dušan Trivić, u kategoriji umetničko delo na temu Avalski toranj Vladimir Gajić, u kategoriji domaći hleb – David Kovačević i u kategoriji pizza klasik i kreativna – Dijana Ivković.

Mladi pekari takmičili su se u kategoriji pogačica sa čvarcima, a najbolja među njima Martina Veljović nagrađena je robnom nagradom. Miloju Marjanoviću dodeljena je specijalna nagrada za životno delo i doprinos pekarstvu.

Foto: Nebojša Dimić