u lepoj ljubavi 473

Bavite se lepotom

Kada kažemo lepo, pomislimo na muškarca i ženu koji vode računa o svom fizičkom izgledu. Tu je i prostor opremljen sa ukusom, lepi odevni predmeti, luksuzni nameštaj… Međutim, “lepo” ima mnogo dublje i trajnije značenje.

Čitajte, pišite, bavite se sportom i plesom, imajte kućnog ljubimca, boravite u prirodi i družite se sa pozitivnim ljudima. Tako ćete se okružiti lepotom i bićete ispunjeni. Ovo je danas važnije više nego ikad, jer dnevno konzumiramo dosta negativnih vesti i saopštenja. Uticaj medija na čovekovu psihu je veoma veliki i negativan.

Trudite se da ništa ne radite iz koristi i tako ćete pronaći lepotu. Ako vam je nešto potrebno, zatražite otvoreno i dajte drugoj strani čist odnos. Svoje profesionalne usluge i znanje naplatite i uvek nađite vremena za dobre prijatelje.

Grlite se, jer u zagrljaju je lepota. Razmena zagrljaja, štiti nas od bolesti i teškoća. Pomaže nam da osećamo sigurnost i budemo raspoloženi.

Sve je u redu, kažite sebi onda kada vam se učini da je sve propalo. Okrenite se hobiju i onome što vas ispunjava, kao što je kućni ljubimac. Na taj način stvarićete bolje uslove za delovanje. Najači smo onda kada uspemo da se izdignemo iz teške i bolne situacije, odnosno kada smo u stanju da pronađemo lepotu.

Ne zaboravite na pozorišta, bioskop. Ne propuštajte rođendane, venčanja i druge vesele događaje. Ulepšajte nekome dan pozivom, dobrom knjigom ili slanjem pesme preko društvenih mreža čiji vas ritam danima nosi. Ma šta da vas muči, recite da je sve u redu. Uputite kompliment, budite ljubazni i nasmejani na ulici. Pomozite onima kojima je to potrebno.

Život je lep ako ga takvim učinimo.