green fest prijavite se za karte 180

Green Fest: prijavite se za karte

Od 14. do 16. novembra u Domu omladine

Organizatori Green Fest-a pozivaju sve one koji su zainteresovani da prate revijalni program na ovogodišnjem festivalu da naruče karte na www.greenfest.rs i da na taj način osiguraju kartu za ovaj događaj, koji se održava od 14. do 16. novembra u Domu omladine.

Program Međunarodnog festivala zelene kulture “GREEN FEST” je i ove godine besplatan ali će, zbog ograničenih kapaciteta raspoloživih sala, ulaz biti slobodan samo za posetioce koji su se prijavili i podigli karte. Svi koji naruče kartu će dobiti e-mail potvrde i informacije o preuzimanju karata. Prijave se primaju od petka 2.11. do početka programa Festivala na dan održavanja (14-16.11.2012.).

U revijalnom delu “Green Screen Fest”-a će biti prikazano, između ostalih i ostvarenje “Play again” o posledicama koje detinjstvo otuđeno od prirode ostavlja na decu, zatim filmovi “Switch” o budućim izvorima energije, “Island president” o bivšem predsedniku Maldiva Mohamedu Našidu koji se suočava sa najtežim zadatkom ikada, da sačuva svoju zemlju kojoj preti nestanak, usled posledica klimatskih promena i “Černobil forever”, kao i blok sa animiranim filmovima na temu životne sredine.

Gost Festivala će biti čuveni slovenački reditelj Mako Sajko sa retrospektivom njegovih rediteljskih ostvarenja o prirodi iz sedamdesetih godina prošlog veka.

“Green Fest” je i ove godine programski podeljen na tri celine: “Green Screen Fest” – deo programa posvećen prikazivanju takmičarskih i revijalnih filmova sa ekološkom tematikom; “Green Field” – program obrazovanja na temu zaštite životne sredine za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i studente, “Green Square” – međunarodni izložbeni program u okviru koga će izložbe imati Svetski fond za prirodu (WWF), Nacionalna Geografija i “Zelena Beta”, a pored njih posetioci će moći da se upoznaju i sa različitim zelenim idejama i konceptima.

Green Fest se održava uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, Samsunga, kompanije Vip mobile i mnogih drugih organizacija i institucija.