skotsko pivo jace od rakije 206

Škotsko pivo jače od rakije

Najjače pivo na svetu

Najnovije škotsko pivo najjače je na svetu. Procenat alkohola u ovom napitku je toliko visko da nadmašuje i našu domaću, ljutu rakiju.

Možda se neki ne bi složili kada bismo rekli da su Škoti najsmelije pivopije. Ipak, ovu pretpostavku podržava i činjenica da je škotska pivara proizvela najjače pivo na svetu.

Procenat alkohola u jednoj flaši novog ječmenog napitka je čak 65 odsto!

Naziv ovog piva, Armagedon, već nam naslućuje šta bi se dogodilo, kada bismo popili celu flašu od 330 ml.

Preporuka proizvođača je da se ovaj alkoholni napitak služi u merici od 35ml. Ovaj novi način serviranja i konzumiranja piva zahteva izmene u navikama pivopija.

Ljubitelji piva svoj, od milja nazvan, “tečni hleb” smatraju za “dugo piće”, pa ga  serviraju u dubokim čašama ili ga naginju  iz flaša. Da li su pivopije spremne da menjaju svoju naviku i da pređu na čašicu kako bi sitnim srkom uživali u jakom ukusu piva?

Iz škotske pivare kažu da je Armagedon po svemu pravo pivo, da ima taj ukus i šmek, a da je jedina razlika njegova jačina merena u procentu alkohola.

Prosečna piva sadrže procenat alkohola od 4 odsto. Do sada, najjače pivo na svetu je imalo 41 odsto alkohola. Naše, domaće, najače pivo je od 7.3 odsto.

Absinthe, poznat kao veoma jako piće, u sebi može da sardži od 45-85 odsto alkohola, što pivo Armagedon sa svojih 65 odsto, stavlja u istu “ligu”.

Da li je svet spreman za Armagedon?

Idea go at FreeDigitalPhotos.net