bicikl spermatozoid 804

Bicikl spermatozoid

Interesanto rešenje banke sperme u Kopenhagenu

 Pripremila Dragana Jovanović

Da li biste se iznenadili kada bi tik uz vas protutnjio vozač na bicikli koja je napravljena po uzoru na spermatozoid? Sigurno da bi. Upravo ovakvu neobičnu pojavu imaju mogućnost da vide građani Kopenhagena, jer je tamošnja banka sperme dizajnirala interesantan bicikl spermatozoid…

Bicikl je napravljen poput spermatozioda. Sastoji se iz većeg dela – „glave”, koja se nalazi ispred vozačevog volana bicikla, i repa koji se nastavlja do kraja zadnjeg točka. Naravno, u pitanju je bela boja. Unutar „glave” velikog spermatozoida nalazi se frižider koji je predviđen za odlaganje metalnog kontejnera sa spermom donora, koja se prenosi do pojedinih klinika za lečenje steriliteta.

Na taj način, uz pomoć ovog neobičnog dvotočkaša, transportuju se uzorci spermatozoida širom grada. Osnovni cilj dizajniranja ovakvog vozila jeste da se podstaknu muškarci da doniraju svoju spermu klinikama za lečenje steriliteta, kako bi pomogli parovima koji nemaju dece, a želeli bi da postanu roditelji.

Da li će ovakav apel imati odziva jačeg pola da doniraju svoju spermu klinikama, ne znamo, ali da je sama ideja i njena realizacija genijalna, to moramo da primetimo.

 Bicikl spermatozoid

 Ilustracija YouTube