Screen Shot 2017 03 07 at 15.49.22

39. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova, u najvećem izdanju do sada

Na Beogradskom sajmu od 9. do 12. marta biće održan 39. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova, u najvećem izdanju do sada. Zbog povećanog broja izlagača i sve brojnije publike, manifestacija je proširena na dve hale – najveću sajamsku halu 1 i nešto manju halu 4, gde će se pojaviti više od 60 izlagača.

Manifestacija će predstaviti plovila svih vrsta (jahte, glisere, jedrilice, čamce), brodske i vanbrodske motore, nautičku opremu, opremu za lov i ribolov, kamp i outdoor opremu, opremu za sportove na vodi, škole jedrenja, čartere, nautički turizam.

Na Sajmu će se naći plovila svih najpopularnijih domaćih i svetskih brendova, a distributeri će predstaviti lovačko naoružanje, municiju i konfekciju, kao i štapove za pecanje i kompletan pribor. Značajan deo ove manifestacije posvećen je lovu i ribolovu, koji su u primetnoj ekspanziji poslednjih godina.

U hali 1 biće smešten nautički program u kome se pojavljuje sve više ekskluzivnih jahti, glisera, čamaca, brodskih i vanbrodskih motora, nautičke i ostale opreme za sportove na vodi. Da manifestacija poprima sve veći internacionalni značaj ukazuje i prisustvo novih izlagača iz Italije i Turske, pored “stalnih” izlagača iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

U hali 4 svoju oazu će pronaći ljubitelji lova i ribolova. Tamo će biti smešteni izlagači opreme za ova dva sporta, ili hobija (kako za koga), kao što su Canona, Capriolo, Trofej, Euro sh, Travar i drugi. Oni će predstaviti lovačko naoružanje, municiju i konfekciju najpoznatijih svetskih i domaćih brendova, kao i štapove za pecanje i kompletan ribolovački pribor.

Sajam nautike, lova i ribolova iz godine u godinu okuplja sve više izlagača, a ima i sve brojniju publiku. Modelima jahti i čamaca koje je moguće videti izložene na manifestaciji ponosile bi se i ozbiljne morske mondenske marine i turističke destinacije, ali je izlagački program prilagođen i ljubiteljima Save, Dunava i ostalih segmenata nama dostupne „kontinentalne nautike“.

Uz tradicionalnu berzu polovnih plovila, zaljubljenicima u vodu svake godine se predstavljaju poznate regate, splavarenja i ostali vodni potencijali Srbije. Ekologija i bezbednost na vodi postale su neizostavne teme.

Na Sajmu je predviđen i bogat prateći program – stručna predavanja, promocije, demonstracije, radionice, izložbe, a biće predstavljena i nautička literatura. Stručna predavanja biće posvećena mogućnostima nautičke privrede, izgradnji mreže marina, privezišta i prateće infrastrukture. Po prvi put na sajmu će se predstaviti Mašinski fakultet, odnosno njihova Katedra za brodogradnju, sa svojom već poznatom izložbom ̋Mala istorija srpske brodogradnje ̋. Novi učesnik pratećeg programa je i JP Beogradska tvrđava, koja će u okviru izložbe ̋Na palubi broda … na obali reke ̋ prikazati vodiče po Dunavu namenjene putnicima iz 19. veka, kao i geografske karte, slike brodova, plakate društava, oglase iz novina, jelovnike sa brodova itd. Posetioci će imati jedinstvenu priliku da prisustvuju izložbi fotogra ja sa temom nautike i ribolova sjajnog umetnika Maria Bralića, jednog od 20 Canonovih ambasadora u svetu, koji je pored profesije umetničkog fotografa i pasionirani nautičar i ribolovac. Izložba će biti fokusirana na tradicionalni način izrade drvenih brodova – jedrilica i zanatlija sa različitih obala planete, kao i samih ribolovaca.

Radno vreme sajma je od 10 do 19h, a poslednjeg dana trajanja sajma, 12. marta, od 10 do 18h. Cena pojedinačne ulaznice je 300 din, grupne 200 din a parkinga 100 dinara sat.