Od priznatog koncepta do komercijalnog proizvoda: Xperia Touch

Kompanija Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) danas potvrđuje svoju ulogu vizionara i učvršćuje poziciju lidera za inovativna rešenja u oblasti komunikacija, donoseći rešenja koja postavljaju nove temelje u tehnologiji široke potrošnje.

Xperia Touch je interaktivni projektor koji bilo koju ravnu površinu pretvara u 23-inčni, osetljiv na dodir, ekran visoke rezolucije sa horizontalnom ili vertikalnom projekcijom sa male udaljenosti (short-trow). Interfejs je brz, tečan i osetljiv na dodir – napravljen je po Sony SXRD displej tehnologiji, a dodir se registruje kombinacijom infracrvenog svetla i ugrađene kamere koja u realnom vremenu registruje pokrete od 60 frejmova u sekundi.

,,Xperia Touch je revolucionarni interfejs’’– tvrdi Hiroki Totoki, predsednik i izvršni direktor kompanije Sony Mobile Communications.

Xperia Touch omogućava okupljenoj porodici ili prijateljima da na stolu ili zidu uživaju u igrama, gledaju uživo prenose željenih kanala i komuniciraju međusobno preko aplikacija za poruke i društvene mreže.

Početna strana ekrana je elegantna i specijalno osmišljena za ekrane osetljive na dodir – dizajnirana tako da zadržava minimalizam i ostaje vidljiva u uslovima slabog osvetljenja. Ima mogućnost prikaza atmosferskih prilika u realnom vremenu, podsetnik za pisanje beleški ili beleženje u video formatu, kalendar i Skype™  za razgovore sa prijateljima ili kolegama.

https://www.youtube.com/watch?v=dlGYgCf5xrM

Xperia Touch je kompatabilan sa PlayStation® 4 Remote Play i u potpunosti  podržava sve aplikacije dostupne na Google Play-u, donoseći  potpuno novi način uživanja u mnogobrojnim aplikacijama koje se nude. Jedinstvena projekcija sa arhitekturom osetljivom na dodir i senzorima, developerima nudi potpuno novu radnu platformu.

Xperia Touch će biti dostupan na tržištu Evrope, preko odabranih distributera i Xperia Online prodavnice u određenim zemljama od proleća 2017, a preporučena maloprodajna cena je 1499 €.

Izvor: Sony