Screen shot 2013 05 07 at 14.11.09

Umetnost na frižideru

Kako bismo ulepšali i rasturili monotoniju bele boje svog frižidera, fotografije najmilijih i magneti širom sveta imaju svoje prioritetno mesto na njemu. Stvore se tu i po koji cvetić, šareni list ili račun za struju. Međutim, Čarli Lejton je osmislio genijalnu ideju tako što je sve gore navedeno zamenio crtanjem po frižideru stvarajući prava remek-dela.

Većini nas jutro započinje sa ogromnom šoljom kafe. Talentovani ilustrator Čarli Lejton iz Filadelfije je uz ukusnu kaficu dodao i crni brisajući marker kojim svake nedelje crta po svom frižideru. Umetnik na veoma originalan način svake nedelje “osvežava” svoju kuhinju i frižider, tako što po njemu crta zanimljive ilustracije.

Čarliju za stvaranje ovih interesantnih crteža je potrebno svega pola sata. Tako su se na crtežima našli likovi iz sveta filma, stripa, crtaća. Umetnik svoje kreacije zatim slika i stavlja na Facebook, kako bi ih podelio sa svojim prijateljima ali i obožavateljima.

Ako su vam dosadili magnetići sa proputovanja, a u sebi imate trunku talenta, probajte i vi da eksperimentišete sa svojom belom tehnikom, možda ste talentovani baš kao i gospodin Lejton.

foto: YouTube screenshot