Screen Shot 2015 12 08 at 23.07.34

Originalna čitaonica u Meksiku

Ljubitelji pisane reči u Meksiku će nesumnjivo uživati u šuškanju stranica knjiga, dok budu sedeli u komfornom i intimnom delu biblioteke, rezervisanom za čitaoce. Biblioteka u Montereju će imati jednu od najlepših čitaonica na svetu! Uverite se i sami.

Oni koji vole da njuškaju, prevrću, dodiruju stranice knjige, sada će imati čast da sa knjigama dele originalan i ušuškan prostor.

Gradski savet za kulturu i umetnost Montereja sa željom da se kreira prostor, koji će svojom neobičnošću privući brojne čitaoce, angažovao je dizajnerski studio koji se pobrinio da uredi enterijer gradske biblioteke.  Dizajneri će napraviti sjajne i neobične police, na kojima će se naći knjige za prodaju i korišćenje unutar biblioteke. Police su tako napravljene da će okruživati čitače sa svih strana.

Drvena struktura od borovine, od koje su napravljene police, simulira unutrašnjost kupole i stvara jedinstven prostor. Stepenice plave boje, koje prolaze kror čitaonicu su u isto vreme i mesta za čitače. Na svakom stepeniku se nalaze udobni jastuci za sedenje.

Ova originalna čitaonica poseduje i malu knjižaru.

Ravnoteža između boja i perspektive, odvojenost od spoljašnjeg sveta i knjige naprosto „teraju“ svoje čitače da ostanu i da ne mrdaju iz čitaonice.

Mi smo doslovno „otkinuli“ na enterijer ove biblioteke, kako se vama dopada?

foto:YouTube screenshot