sir soba

Hotelska soba od istopljenog sira u Njujorku

Hotel Vašington Džeferson na prvi pogled odaje utisak urednog i čistog mesta za smeštaj turista koji se zadese nekim slučajem u Njujorku. Međutim, ovaj hotel u svom sastavu ima jednu posebnu turističku atrakciju – sobu napravljenu od istopljenog sira!

Menadžer hotela je za uređenje ove neobične sobe angažovao posebnog umetnika, koji je napravio specijalan prostor – hotelsku sobu od rastopljenog sira!

Umetnik Cosimo Cavallero je u ime švajcarske Fondacije za sir dobio preko 450 kilograma najboljeg sira, kako bi uspeo da otpočne i završi ovo svoje remek-delo enterijera!

Čuvena sir soba 114 u Vašington Džeferson hotelu je je nastala 1999. godine. Svi zidovi i sve površine, uključujući i inventar sobe – poput nameštaja, lampe, slika, televizora, su prekriveni topljenim sirom.

Ovim potezom, menadžer hotela je napravio neobičnu ugostiteljsku ponudu, kako bi turisti širom zemlje poželeli da posete baš tu sobu istopljenog sira.

Na prvi pogled, ova soba izgleda poput neke scene iz horor filma, sve dok posetilac ne shvati da nije u pitanju ni paučina ni vosak već istopljeni sir.

Nema sumnje da je menadžer hotela postigao cilj i privukao pažnju neobičnom aktrakcijom, ali bi ovu sobu trebalo izbegavati kada nastupe izuzetno topli dani.

Pogađate li zašto?

foto: YouTube screenshot