Screen shot 2013 08 28 at 00.13.17

Fredovo pismo dokaz prave ljubavi

Kada je Green Shoe studio iz Ilinoisa objavio onlajn konkurs za najbolju pesmu, niko nije očekivao da će pesma stići u koverti, a sa njom i predivna priča o 75 godina dugoj ljubavi. Pažnja! Ova priča je veoma emotivna.

Kantautor iz Green Shoe studija Džejkob Kolgan s nestrpljenjem je otvorio dospelo pismo znajući da se u njemu nalazi nešto nesvakidašnje.

Propozicije onlajn konkursa za najbolju pesmu podrazumevale su da autori napišu i snime svoju kompoziciju, a potom da je  postave na YouTube. Neko je ipak odlučio da to uradi na tradicionalan način, poštom.

Džejkoba Kolgana osećaj nije prevario. U pismu se nalazila najljubavnija pesma “Oh Sweet Lorraine” i priča o pravoj ljubavi koja se rodila na prvi pogled i živela narednih 75 godina. Pesmu je napisao i poslao Fred Stobav koji ima 96 godina.

Fred i Loren su se voleli punih 75 godina, od kojih su 73 godine proveli u braku. Kao mlad on je bio naočit momak, a ona je bila prava lepotica.

Nakon mesec dana od smrti svoje Lorene, Fred je napisao pesmu u kojoj opisuje ljubav i tugu za svojom preminulom suprugom, koja je, prema njegovim rečima, bila najlepša žena koju je on u životu sreo.

Na Fredovo iznenađenje Green Shoe studio je snimio pesmu “Oh Sweet Lorraine”, koja je sada dostupna za kupovinu na iTunes-u. Svaki put kada je neko preuzme, novac dobija Fred Stobav.

Dokaz da prava ljubav postoji nalazi se baš u ovoj pesmi, u Fredovoj priči koja je ispričana i u videu koji je Vimeo svrstao u “Staff Pick”.

 

foto: Vimeo screenshot