u kini jedu pse pardon krokodile

U Kini jedu pse, pardon, krokodile

Sprečen pomor 3 600 krokodila namenjenih restoranima

Da se u Kini jede skoro sve što se kreće, poznato je svima. Nedavno je na Internetu objavljen i zapanjujuć snimak mlade žene koja sa apetitom guta živu žabu, kao da je reč o šnenokli! Žabe, psi, skakavci… Pitali smo se šta je sledeće? Izgleda da su krokodili! Šesnaest tona živih krokodila namenjenih restoranima, spašeno je zahvaljujući brzoj intervenciji policije…

foto:publicdomainpictures

U oblasti Guangsi, na granici Kine i Vijetnama, kineska policija je zaplenila kamion sa čudnim tovarom. U njemu se nalazilo 3 600 krokodila, naslaganih poput balvana. Nekoliko životinja je uginulo usled dehidracije i gušenja.

Kako im je anonimno dojavljeno, tovar krokodila bio je namenjen restoranima u oblasti Guangdong. Krijumčari su lovili krokodile i zajedno sa drugim egzotičnim životinjskim vrstama, slali su ih u restorane širom zemlje.

 U Kini vlada prava pomama za „čudnim” ukusima. Bogataši ne pitaju za cenu kad su gladni. Što više novca to su i prohtevi čudniji. Svi žele da probaju nešto što nikada nisu. Tako su se na meniju našle i retke, zaštićene vrste krokodila.

„Reptiletina” je vrlo poželjna, smatrana je delikatesom zbog svoje hranljivosti i navodno, afrodizijačkog dejstva!

Iako ljudi znaju da je nelegalno jesti ugrožene životinjske vrste, niko se neće buniti. Sa apetitom će ih jesti u restoranima, jer su, naravno, na jelovniku.

Vlasti u Kini pokušavaju da animiraju ljude kroz raznorazne kampanje, kako bi im proširili svest i objasnili zbog čega ne treba jesti krokodile! Pokreti zelenih „Zeleno oko Kine”, ima veoma mnogo posla oko obrazovanja nacije, ujedno se i zalažu za veoma oštru proveru graničnih prelaza, kako bi se blagovremeno sprečila distribucija reptilskog mesa!