alergicna na wireless

Alergična na wireless

Savremene bolesti

Velika Britanija je puna čudesnih priča. Mnogo bizarnih slučajeva oboljenja, oblika zavisnosti, čudnih novih bolesti… Priča o ženi koja je alergična na novu tehnologiju zapanjila je svet…

Britanka Hana Metkalf, ne sme da koristi mobilne telefone, računare niti da dolazi u dodir sa elektromagnetnim zračenjem. To joj je mnogo otežalo život. Ukoliko bude izložena wi-fi talasima, u njenom organizmu počinje čudna i bolna reakcija. Telo počinje da se buni. Tada oseća nepodnošljive bolove u glavi, strašnu mučninu i vrtoglavicu.

Iako joj je tridesetčetiri godine, Hana je izjavila da oduvek pati od „wireless” bolesti! Seća se da su prvi bolovi nastali u njenom tinejdžerskom periodu, baš kada je i počela Internet ekspanzija. U početku nije uspela da shvati pravi razlog svoje bolesti, ali je vremenom zaključila da je reč o preosetljivosti na elektromagnetne talase.

Pošto je radila posao u administraciji, u centru grada, životne funkcije su joj bile veoma ugrožene. Morala je da napusti svoju kancelariju i svoje radno mesto, grad i nova tehnološka dostignuća, kako bi živela u pravoj izolaciji. Sa svojom porodicom preselila se na selo.

Porodica se zarad ljubavi odrekla Interneta, mobilnih telefona, računara kao i štedljivih sijalica. Sve ono što bi moglo da ugrozi njeno zdravstveno stanje uspešno je eliminisano iz njenog okruženja.

Foto: publicdomainpictures