Screen shot 2013 07 16 at 14.21.51

Zatvor pretvoren u luksuzan hotel

Pripremila Dragana Jovanović

Nekadašnji zatvor u Holandiji koji potiče iz 19. veka je pretvoren u luksuzan hotel. Svi oni koji su ga do sada sa distance posmatrali i zapitali se kako izgleda njegov enterijer, mogu slobodno da rezervišu sobu ili popiju piće i pojedu većeru bez straha da nikada neće moći da izađu iz njega!

Sadašnji hotel/zatvor “Het Arresthuis” u svojoj ponudi ima trideset šest luksuzno opremljenih soba i sedam apartmana, od kojih četiri nose nazive “Direktor”, “Sudija”, “Pravnik” i “Stražar”. Sobe i apartmani su opremljeni prostranim bračnim krevetima, klimom, aparatom za kafu, besplatnim internetom i svaka soba ima svoj stil. Sobe su napravljene spajanjem po tri zatvorske ćelije i izgledaju veoma moderno.

Gostima je na raspolaganju sauna i prostrani fitnes centar. Hotel takođe nudi neke od pogodnosti kao što su konferencijska sala, bar, besplatan parking, restoran sa odličnom kuhinjom, a ko poželi da povede svoje ljubimce – ulazak za krznene pufne je slobodan.

Hotel ima četiri zvezdice i za sada su slučajni i namerni putnici oduševljeni uslugom i enterijerom kao i činjenicom da mogu da provedu noću u bivšem zatvoru.

Zatvor je prestao sa radom 2007. godine. Noćenje sa doručkom u deluks sobi ovog neobičnog hotela/zatvora iznosi oko 150 evra.

Mi smatramo da je ovaj hotel veoma neobičan i privlačan, a da li biste vi voleli da provedete noć u luksuzno opremljenoj ćeliji?

foto: YouTube screenshot