los explosivos 3

Adrenalinski kvartet iz Meksika na ex-YU turneji

Garažni rock sastav Los Explosivos nastupom 19. jula na slovenačkom Švic festivalu započeće dvonedeljnu turneju po državama nekadašnje Jugoslavije. Na Bigz sceni prestaviće se Beograđanima 29. jula.

“Svaki njih koncert je priča za sebe i jedinstven doživljaj. Slobodno se može reći da su najbolji garažni rock sastav iz Meksika, a spadaju i među najbolje predstavnike žanra u svetu. Stari kontinent prvi put su posetili 2008. godine, a od tada svake godine održe po nekoliko turneja širom Evrope.”,o delovanju meksičkog benda kažu iz agencije Kurz Rock Vibe, koja organizuje turneju, a prenosi TMM.

Pred prolećnu evropsku turneju objavili su novi singl “Barracuda” koji je kao vinilno izdanje objavljeno za izdavačku kuću Working on your Career records. Pesma je doživela velik uspeh u Španiji i predviđa se da će biti novi veliki hit garažne rock muzike, pogodan za filmove Quentina Tarantina.

Devetnaestog jula nastupaju na Švic festivalu u slovenačkom gradu Trebnje, a dan posle u Novoj Gorici. U Umagu nastupaju 21. jula, 24. jula predstaviće se podgoričkoj publici u okviru Garden Rock Festivala, potom ih očekuje još jedan koncert u Crnoj Gori 25., a 26. u Norris pabu u Nikšiću. Na Green Days festivalu u Pančevu sviraju 27. jula. Zajedno sa grupom Za dž isporučiće ekslozivnu svirku u Srpskom pabu u Čačku 28. jula. U Bigz sceni prestaviće se Beograđanima 29. dana tekućeg meseca. Nakon dana pauze, 31. jula sviraju u Čakovcu. Prvog dana avgusta nastupaju na nultom danu šestog izdanja Ferragosto Jam festivala u Hrvatskoj, posle čega ih očekuju još dva koncerta u Sloveniji, u Ormožu i na Schengenfestu.