starica u 23 godini

Starica u 23 godini

Devojka za kratko vreme poprimila izgled sedamdesetogodišnje starice

Da od babe može da postane devojka, pokazala nam je estetska hirurgija. Slučaj dvadesetrogodišnje Vijetnamke je potpuno obrnut. Ona je nakon alergijskog napada ostarila pedeset godina!

Devojčine muke počele su 2008. godine, kada je uspela da preživi tešku alergijsku reakciju na morsku hranu. Zbog nepodnošljivog svraba i osipa, počela je da uzima terapiju na svoju ruku, bez konsultacije lekara. Lekove je nabavljala u lokalnoj apoteci, jer njen suprug i ona su u to vreme, bili previše siromašni da bi priuštili odlazak kod lekara.

Nakon višenedeljnog tretiranja kože alternativnim lekovima i narodnom medicinom, otoci su spali, ali ubrzo je koža počela da se opušta i naglo propada. U panici je počela da koristi nove tradicionalne lekove kako bi zaustavila proces starenja.

Ubrzo je shvatila da je nemoguće zaustaviti proces, pomirila se sa sudbinom i počela da nosi masku svaki put kada izlazi. Koža lica joj je postala izbrazdana dubokim borama, podvaljak , grudi i stomak ispresavijani su i vise kao kod žena koje su rađale mnogo dece. Njeno mladalačko telo se za kratko vreme pretvorilo u staro i izborano. Zanimljivo je da proces starenja nije zahvatio njen um, kosu, kosti i zube niti je ugrozio njen menstrualni ciklus.

Vijetnamski lekari su pokušali da odgonetnu šta se zapravo dogodilo ovoj devojci. Smatraju da je najverovatnije reč o retkom poremećaju koji se zove Lipodistrofija. To je sindrom usled kojeg se masno tkivo raspada i nestaje, a koža ubrzano počinje da raste. Ovo stanje je nemoguće lečiti, a na celom svetu od njega boluje oko 2000 ljudi. Drugi stručnjaci smatraju da je bolest prouzrokovana velikom količinom alternativnih lekova koji su u stvari steroidi. Vijetnamski stručnjaci su se ponudili da prouče čudan slučaj mlade starice i ponude joj besplatno lečenje.