ucinite jesen idilicnom 976

Učinite jesen idiličnom

Ideje za dobro raspoloženje

Za početak, nazdravimo ovom godišnjem dobu sa novootvorenim vinom! Crna vina su predivna i pravi izbor u hladnim danima. Okupite društvo, smestite se u baštu ili na terasu, pijuckajte vince i uživate u čistom, oštrom vazduhu ovogodišnje jeseni.

Zelena boja je divna, složićete se, ali ipak je najlepše jesenje lišće. Fantastične boje mahagonija, narandžaste, žute, braon, crvene su svuda oko nas. Okrenite se i slobodno neka vam lišće šušti pod cipelama. Osećaj je neopisiv.

Ako ste krenuli u šetnju našim gradom, zašto se ne uputite u ulice kojima nikada niste imali prilike da koračate. Iznadićete se i videti zanimljive prodavnice, predivne fasade i romantične kafiće. Možda baš neki od novih kafića postane vaše novo omiljeno mesto za izlazak. I obavezno kupite pečeno kestenje dok šetate, to je pravi duh jeseni.

Da li znate da postoje trendovi i u odabiru restorana i kuhinje? Ove godine, u svetu je moderno jesti specijalitete naših suseda Mađara. Pikanti ukusi i arome su glavna obeležja njihove kuhinje a najpoznatiji je ljuti mađarski gulaš. Probajte i uživajte.

Neka vam obavezno štivo ove jeseni bude neko od dela našeg genijalnog pisca Borislava Pekića. Naš predlog za čitanje je Pekićevo „Besnilo” roman sa žanrom horora koji je savršeno napisan i nedavno se pojavilo na policama izdavačke kuće „Laguna”. U susretu Sajmu knjiga opredelite se za Pekićeva dela.

Iznenadite svog partnera sa kompletom karata za predstojeći koncert dive čarobnog glasa Šade koji će se održati 30. oktobra u Beogradskoj areni. Uživajte u njenom sjajnom izvođenju i nekim od najboljih pesama svih vremena.

Leti je previše toplo za logorsku vatru, ali je jesen idelano vreme za istu. Okupite svoje društvo u uputite se u prirodu i napravite roštilj. Možete da pečete pečurke ili viršle i da pričate strašne priče dok vam obrisi senke od vatre igraju na licu. Zaista ima nečega magičnog i tajanstvenog dok sedite okupljeni oko vatre i razmenjujete priče, a možda i poljupce!

Ako malo bolje stojite sa finansijama, uvek i svuda, pa tako i na jesen su poželjna putovanja! U agencijama mogu da se nađu zaista povoljni arnažmani za Evropu. Odvojite četiri – pet dana i zaputite se u otkrivanje Bukurešta, Praga ili Atine.

 foto: Tijana Janković