Šta nam donosi godina Vodenog Zmaja

Ceo univerzum sijaće od ljubavi

Kineska Nova godina, u znaku Vodenog Zmaja, počinje 23. januara. Prema kineskom verovanju, 2012. godina biće nam puna uzbuđenja i uspeha, a onima koji žele da osnuju porodicu biće to prava prilika za podmladak…

Kineska Nova godina, poznata i kao Prolećni Festival, počinje mladim Mesecom prvog dana nove godine, a završava se punim Mesecom, petnaest dana kasnije. Ove godine, Kinezi će je dočekati 23. januara, a ispratiti 9. februara 2013. Prema kineskom kalendaru 2012. godina je godina Vodenog Zmaja. Sudeći po karakteristikama ovog znaka, očekuje nas veoma uzbudljiv i berićetan period.

Uoči dočeka kineske Nove godine, mnogi će nositi garderobu u crvenoj, zelenoj i crnoj boji. Kažu da Zmaj voli raskoš, pa je poželjno da u njegovoj godini budemo smeli, a nikako skromni. Oni koji žele da se “otarase” energije iz protekle godine Zeca, potrebno je da otvore prozor u ponoć, za vreme dočeka. Na taj način će omogućiti da im moć Zmaja uđe i osveži dom.

Zmaj nam donosi godinu velikih dela, ideja i inovacija. Značajan uspeh možete da očekujete ako se bavite finansijama.

Veruje se da Zmaj donosi godinu u kojoj se rađaju zdrava i pametna deca. Ako razmišljate o osnivanju porodice, možda vam Zmaj pomogne da se osmelite i zakoračite u vode roditeljstva. Oni koji su rođeni u znaku Zmaja hrabre su osobe. Na njih možemo da se oslonimo u teška vremena. Oni su lideri i ne vole rutinu. Impuslivni su i nestrpljivi.

Kažu da će ovo biti godina lepih osećanja. Čitav univerzum će sijati od ljubavi. Prema verovanju, Zmaj je karmička životinja, a to znači da ako date ljubavi biće vam i uzvraćena.

Na kineskoj novogodišnjoj trpezi, pored veoma ukusne, morkse hrane, neizostavni detalji biće i sveće – obavezne su pri dočeku Zmaja. Njega smatraju i vladarom voda, tako da će mnoge kuće biti okićene morskim zvezdama, ribljim i zmajskim figuricama.

Nadamo se da će i svima nama ova 2012. godina Zmaja biti bogata uspehom i lepim osećanjima.

Foto: publicdomainpictures