englez opsednut koka kolom

Englez opsednut Koka – Kolom

Ni sat bez gaziranog pića

Tridesetosmogodišnji Britanac Daren Džouns nije narkoman niti neki okoreli pušač, već ozbiljno pati od druge vrste neobične zavisnosti zvane dijetalne Koka – Kole. Sve se svodi na činjenicu da ne prođe ni sat vremena, a da Britanac ne posegne za limenkom ovog popularnog gaziranog pića..

Ni sam Daren ne može da poveruje da je ušao u tu fazu zavisnosti zbog koje ne izlazi iz sopstvene kuće bez Koka – Kole. Ako je ne ponese sa sobom, onda obavezno svrati do obližnje prodavnice kako bi obezbedio sebi dnevnu dozu ovog crnog napitka.

Kako objašnjava Daren, kada nema Koka – Kolu kod sebe počinje da ga hvata neopisiva panika, postaje veoma nervozan i razdražljiv što negativno utiče na njegovu okolinu. Zavisnost od konzumiranja Koka – Kole predstavlja ozbiljnu posledicu po njegovo zdravlje, jer dijetalna Koka – Kola u sebi sadrži veštačke zaslađivače i kofein čiji pretrerani unos u organizam može da ozbiljno naruši njegovo stanje.

Zbog ove loše navike, i brak Britanca je doveden u pitanje, jer se preterano ugojio i sada ima preko dvesta osamdeset kilograma!

Daren je čvrsto rešio da se oslobodi ove zavisnosti i ima jaku želju da ode na detoksikaciju od dijetalne Koka – Kole.

Prema grubim procenama, Daren dnevno popije oko 18 limenki dnevno što iznosi oko 42 litre Koka – Kole nedeljno. Ova zavisnost ga godišnje košta oko tri hiljade evra, pa kada je sveo računicu, brak u krizi i zdravstvene probleme, rešio je da se prijavi u rehabilitacioni centar.