proslavila sto petnaesti rodjendan 291

Proslavila stopetnaesti rođendan

Torta sa najviše svećica

Da li znate da je ovih dana jedna bakica iz Amerike proslavila svoj rođendan sa svojim najmilijima. I sve bi bilo uobičajeno osim činjenice da je baka napunila 115 godina! Možemo samo da konstatujemo da bakica zaista voli život!

Ova vremešna bakica je svoj sto petnaesti rođenda proslavila u krugu svoje porodice i medicinskog osoblja u jednom staračkom domu u Džordžiji, u Americi. Bakica, sada već uveliko penzionerka, se u svoje vreme bavila obrazovanjem, pa je radila kao učiteljica u jednoj osnovnoj školi.

Iako je napunila 115 godina, ona se veoma dobro oseća i drži za svoje godine, a i pamćenje je još uvek služi, pa se tako svega seća. Starica Bes je ušla i Ginisovu knjigu rekorda kao najstarija osoba na zemlji i te pozicije se držala sve do maja kada joj je titulu najstarije uzela jedna starica iz Brazila koja je od Bes starija svega četrdeset osam dana. Starica je Bes je sa svojim najbližima uživala u torti koja je napravljena specijalno za ovu priliku i pojela čak dva parčeta svoje slavljeniče torte. Osoblje i najuža porodica je angažovala i jednog pevača, pa su okupljeni na ovom svečanom događaju uživali i u muzici. Sin ove bakice, koji sada ima 78 godina, kaže da se njegova majka još uvek dobro drži. Zdravlje je još uvek služi. Veći deo svog vremena provodi spavajući, a veoma jasno razgovora i razmišlja i skoro svega se seća!

Bakica je rođena daleke 1896. godine u Tenesiju i ona je 25. osoba na svetu koja je uspela da doživi svoj 115. rođendan. Prema istraživanju, više je žena koje doživi ovako duboku starost nego što to čine muškarci. Ova bakica zaista voli život, znala je i zna kako da ga živi, pa neka joj je srećan rođendan!

Foto: publicdomainpictures