ista frizura za sve zaposlene 682

Ista frizura za sve zaposlene

Oko tri hiljade zaposlenih, a jedna frizura

Japanska firma je osmislila zanimljiv način štednje energije. Njeni menadžeri su propisali za sve zaposlene, jer je najekonomičnija za održavanje…

Uniformu neko voli, a neko ne. Međutim, ona svima olakšava izbor i vreme pripreme za posao. Kodeksi oblačenja su manje ili više rigorozni u zavisnosti od firme u kojoj ste zaposleni. Jedna japanska kompanija je otišla korak dalje, definisala je tipsku frizuru za svoje zaposlene.

Oko tri hiljade japanski radnika će nositi istu frizuru, a jedina razlika će biti da li je muška ili ženska. Razlog za ovaj neobični potez je žellja rukovodstva da utiče na smanjenje potrošnje energije. Štednja na električnoj struji je postala veoma bitna u Japanu nakon razornog cunamija.

Štedljiva frizura za žene je paž sa nešto dužim šiškama, začešljanjim na stranu. Ekonomični stil frizure za muškarce je veoma kratka kosa sa strane i na potiljku, a nešto duža na temenu. Korporativni „stilisti” smatraju da će na ovaj način njihovi zaposleni značajno doprineti na uštedi energije. Za održavanje kratke kose je potrebno kraće vreme feniranja i manja količana vode za ispiranje.

Zaposleni su se već odazvali predlogu i uveliko se raspituju gde mogu da dobiju šišanje po novim pravilima za očuvanje životne sredine.

Svaka decenija je imala modni stil po kome je lako prepoznatljiva. Nekada su to bile punđe, lokne, tapiranje, ispravljanje… Japanci će možda ovaj period pamtiti po ekonomičnim-štedljivim frizurama, koje će, kao što to obično i biva, možda vrlo brzo postati i modni trend.

Možda će fen, pegla za kosu i topli vikleri izgubiti na svojoj popularnosti, a svoje mesto ustupiti vetru u kosi.