ID 10072238

Bradati muškarci žive duže od “ćosa“

Šta je muškarac bez brkova i brade? Naše babe bi rekle – „Supa bez rezanaca!”.  Drage dame, pobacajte vašim muškarcima brijače, jer nauka kaže da bradati žive zdravije i duže od onih koji se redovno briju!

Savremeno naučno istraživanje pokazalo je da bradati muškarci manje oboljevaju od raka kože. Njihova brada, blokira čak i do 95% štetnog UV zračenja. Manja izloženost lica suncu je zdrava, jer usporava starenje kože i pojavu neprivlačnih bora.

Brada je odličan filter i za mnoge bolesti respiratornih organa. Duge dlake ne dozvoljavaju polenu, prašini i prljavštini da lako prodru u usta i dospeju do pluća. Bradati muškarci mnogo ređe oboljevaju od prehlade, astme, bronhitisa i alergija na polen!

Brada štiti od nepovoljnih vremenskih prilika. Štiti lice, usta i nos od vetra i  hladnoće. Tako zadržava vlagu koja daje mladalačku elastičnost koži lica.

Urasle dlake na licu se javljaju kao posledica brijanja. Bradati nemaju ovih problema. Nema urastanja, osipa niti bolnih akni.

Imajte na umu da su bradati muškarci sinonim za muževnost i seksualnu zrelost. Naravno, bradu  bi trebalo redovno prati i uredno održavati, jer je negovana i lepa brada, jedino poželjna i zdrava za nošenje.

Bradu nikako nemojte puštati ukoliko imate retke dlake na licu i ukoliko vam one ne rastu ravnomerno! Retka brada je neprivlačna! Ona je baš kao i kosa-frizura, podložna modnim trendovima. Trenutno su u modi manje i kraće brade.  Najbolje je da se posavetujete sa svojim berberinom-frizerom oko aktuelnih modela. Stručnjak će vam dati savet koja forma brade odgovara vašem licu.

foto: imagerymajestic at FreeDigitalPhotos.net