Screen Shot 2017 02 22 at 00.10.29

Postao lekar u bolnici gde su mu spasili život

foto: YouTube screenshot

Kada je Kevin Norton Džunior završavao svoju smenu u lokalnom restoranu u Detroitu, SAD, ni stlutio nije šta ga iza ugla čeka. Na parkingu je upucan u stomak. Kad je prevezen u bolnicu, lekari su rekli momkovim roditeljima da mu prognoziraju 10 odsto šansi da preživi. Od strašnog događaja prošlo je 10 godina. Norton ne samo što je preživeo, već mu se desilo i još nešto neočekivano u životu.

Kako nesrećni i nezamislivo teški događaju u životu mogu da imaju i pozitivan ishod, u smislu da nam daju snagu za nešto sasvim novo i bolje, govori i slučaj nekadašnjeg ugostiteljskog radnika Kevina Nortona Džuniora. Sa samo 22 godine, upucan je u stomak i odvezen u Bolnicu Sent Džon u Detroitu. Nepoznati napadač mu je naneo teške povrede, zbog kojih je mladić zamalo izgubio život. Uprkos prvim prognozama lekara, Kevin je uspeo da se oporavi. Danas on ima 32 godine i ponov se vratio u pomenutu bolnicu, ali sada kao njen lekar, izveštava NBC news.

Dr Norton je kao mladić ležao 50 dana u bolnici Sent Džon, i tada je odlučio da će i sam postati medicinski radnik. Naime, bio je inspirisan saosećajnošću i brigom svog tadašnjeg lekara.

U životu su ponekad najcrnji dani baš oni koji nas menjaju iz korena i daju nam neku novu snagu. Da li ste i vi proživeli teške trenutke i bili ponovo rođeni?