bolestan od hevi metala
bolestan od hevi metala

Bolestan od hevi metala

Šveđanin-nesposoban za rad zbog jakog zvuka

Šveđanin Rodžer Tulgren (42 godine), uskoro će postati penzioner jer je ustanovljeno da je zavisnik od hevi metala, te je nesposoban da radi puno radno vreme! Ovu vest je objavio švedski „Global post”.

Rodžer ne može da živi bez tvrdog zvuka. Neprestano su mu slušalice u ušima ma šta obavljao. Na plej listi su samo pesme hevi metal bendova.  Godišnje poseti preko 300 koncerata „metalaca”. Zbog svoje strasti prema ovoj vrsti muzike, ovaj Šveđanin je stalno dobijao otkaze.

Poslodavci tvrde da nije mogao dovoljno da se koncentriše na posao, a i ostale radnike je ometao muzikom. Ni jedan poslodavac nije imao razumevanja za njegovu strast, koja je postala ujedno i veliko opterećenje,kako za njega tako i za okolinu. Sa posla je odlazio ranije kako bi stigao na sve koncerte. Ujutro je kasnio na posao zbog neprospavanih noći.

Njegovo stanje je postajalo alarmantno. Razgovarao je sa tri psihijatra koja su mu ustanovili da je zavistan od agresivnog zvuka.

On sam kaže da je sve počelo jako davno još dok je bio mlad. Deset godina pokušava da dokaže da je „zreo” za invalidsku penziju. Konačno je dobio potvrdu, te će Švedska imati jednog mlađanog penzionera više.

Dobijaće novčanu pomoć od države svakog meseca, a ujedno mu je dodeljen i posao perača sudova u jednom restoranu. Poslodavac mu je dozvolio da radi pola radnog vremena i ujedno da sluša svoju omiljenu muziku.

 Foto: Bill Longshaw FreeDigitalPhotos.net