miska e1418163899566

Pazuh boje duge                  

Uredan i čist pazuh deo su obavezne higijenske misije svakoga od nas. Žene su rigoroznije i redovno depiliraju ovu zonu kako bi sprečile širenje neprijatnih mirisa nakon znojenja.

Mnogi muškarci imaju odbojnost prema brijanju pazušne zone. Retki su spremni na kompromis pa u letnjem periodu skrate „šiške ispod miške“.

 Za dame su  pazušne dlake dugo bile nepoželjne. Ovih dana pojavio se čudan trend u medijima. Žene koje su moderne, a po svojoj prirodi buntovne, usudile su se da pokažu svoje pazuhe. I to ne bilo kakve miške, već  lepo oblikovane, bujne i vesele „buketiće“ raznih boja (jarko crvena, indigo plava, ciklama, ljubičasta, narandžasta, zelena…).

Jedna od tih smelih žena je izjavila da nema ničega ružnog u pokazivanju pazušnih malja. One su priodne koliko i kosa, obrve ili trepavice. „Gajimo i negujemo kosu, pa zašto ne bismo i pazuh?!“, rekla je mlada buntovnica iz Velike Britanije.

Pokret obojenih „šiški ispod miški“ svojstven je mladim i ekscentričnim umetnicama, koje su želele da pokažu da pazušne dlake nisu tabu.

One ukazuju da je lepo ono što nam je priroda podarila i da svako ima pravo da ulepšava sebe na  svojstven način bez uticaja korporativnih estetskih normi i  nametnutih pravila.

Sebe ne smatraju buntovnicama ni herojinama, već ženama koje imaju pamet i samosvest. Jarko obojeni pazušni „žbunići“ služe da nas podsete koliko smo se otuđili od prirode.

Ostaje nam da vidimo da li će uspeti da ubede javnost u svoju misiju „vratimo se  prirodi“, ili iza njih stoji još jedna dobro osmišljena kozmetička kampanja koja bi trebalo da promoviše nove proizvode- farbu za pazušne pramenove!?

foto: freedigitalphotos.net