hamburger

Najskuplji hamburger na svetu

Svi iskreni zaljubljenici u hamburgere bi trebalo da se upute u restoran „Čelsi“, koji se nalazi u Londonu i probaju najbolji hamburger na svetu. Doduše, postoji i caka, ovo je ujedno i najskuplji hamburger na svetu a cena mu je prava sitnica – hiljadu i sto dolara!

Prva pomisao kada ugledamo preskupe specijalitete, jeste kakvog su ukusa i da li zaista opravdavaju svoju postojeću cenu.

Da li ste se zapitali od čega je napravljen ovaj hamburger, kada je tako papreno skup?

Najskuplji hamburger na svetu je, razume se, napravljen od najboljih sastojaka. Pa, tako se meso hamburgera pravi od 220 grama kobe govedine i 60 grama novozelandske divljači, i sve to je začinjeno sa dimljenom solju sa Himalaja.

Unutar divnog mesa, nalazi se i crni tartufi, zelena salata, a samo meso je obloženo najboljom slaninom, beluga kavijarom i dimljenim jajetom od patke. Začinjeno je sa kanadskim javorovim sirupom i šafranom iz Irana.

Bogata lepinja je začinjena sa nekom vrstom japanskog praškastog začina u vidu zelenog čaja, krem majoneza i i premazom od zlatnih listića.

Ovaj „glamurhamburger“, kako još zovu, u sebi sadrži ogromnih dve hiljade i šest stotina kalorija, mnogo više od preporučenog dnevnog unosa za odrasle.

Za ovaj neverovatno skup hamburger, bilo je potrebno oko tri nedelje pripreme.

Foto: YouTube screenshot