ID 10014587

Neobične činjenice o Japanu

Prelepe žene, interesantni muškarci i otkačeni modni i tehnološki trendovi privlače čitav svet da se otisne na Istok i sazna koje još to zanimljive činjenice Japan o sebi “krije”.

• Poznato je da Japanci koristi isti pribor za jelo poput dalekih komšija Kineza – drvene štapiće. Japanci skoro devedeset odsto štapića uvoze iz Kine, a smatra se da godišnje iskoriste preko dvadeset milijardi štapića za jelo.

• Kada biste se zatekli u metrou ili vozu a pritom se vraćate sa posla, niko vam ne bi zamerio niti pogledao kao što je to slučaj u našoj zemlji, ako biste želeli da dremnete na putu do kuće. Ova pojava je gotovo svakodnevna i tako normalna u Japanu.

• Japanci su poznati po proizvodnji savršenih automobila kao i najmodernijih i nekih od najkorišćenijih mobilnih telefona na svetu. Isto tako, Japanci proizvode vino ali od mandarina. Ovo vino, čini se, već po svom nazivu podseća na egzotiku ali ukus je isti kao ukus grožđa.

• Verovatno imaju najlepšu sjajnu kosu na svetu kao i mladalački ten na kojem im svi zavide ali činjenica je da polovina nacije u Japanu nosi kontaktna sočiva ili naočare. Japanci imaju izuzetno loš vid.

foto: Carlos Porto at FreeDigitalPhotos.net