Screen shot 2013 04 23 at 22.43.11

Lego otvara osnovnu školu!

Čuvene i obožavane Lego kockice od avgusta će biti veoma važno nastavno sredstvo i pomagalo u prvoj Lego osnovnoj školi koja će biti otvorena u Danskoj. Ova eksperimentalna škola osnovana je s ciljem da njeni budući đaci nauče da uče ali i da misle. Ovakvu školu bi svako dete u svetu poželelo, ali se, mi, odrasli pitamo kakva je to škola od igračaka?

Lego osnovna internacionalna škola radiće po standardnom danskom obrazovnom planu i programu, s tim što će nastavno sredstvo i ponagalo biti Lego kockice. Na taj način deca će učiti zabavljajući se i igrajući se. Glavna odlika ovakvog pristupa nastavi je učenje pitanjima do kojih će učenici dolaziti igranjem i razvijanjem kreativnosti.

Lego škola će ove godine upisivati učenike predškolskog i školskog uzrasta, od tri do sedam godina, a plan za 2015. godinu je da se tada organizuje nastava i za sve razrede osnovne škole.

Osnivač škole je Kjeld Kirk Kristiansen vlasnik kompanije Lego, pa onda i ne čudi činjenica da se ova obrazovna ustanova nalazi u njegovom rodnom mestu Bilundu, gde je i čuveni Legolend.

Roditelji mogu biti i za i protiv ovakvog načina obrazovanja, ali deca sigurno jedva čekaju da krenu u školu s igračkama. Zar ne biste i vi?

foto: YouTube screenshot