uporan pljackas

Uporan pljačkaš

Stare navike teško umiru

Znate kako kažu, da samo oni uporni uspevaju da ostvare svoj zacrtani cilj ne birajući sredstvo kojim će doći do istog. Uglavnom bude tako, ali po koju cenu? Dvadestosmogodišnji Kogins jeste bio uporan, ali je zbog te svoje osobine završio u zatvoru i to po treći put…

Naime, Kogins je osuđen na četiri godine zatvorske kazne zbog planiranja i učestvovanja u pljački banke. Zanimljiva činjenica je svakako to što je merkao jednu te istu banku i pokušao da je opljačka po treći put.

Prvi put je uhapšen sa svega 19 godina. U periodu od tri do četiri nedelje, pokušao da iznudi novac od bankara dva puta, nakon čega je uhapšen i osuđen na četiri godine kazne zatvora. Uredno je odležao svoju zatvorsku kaznu, ali đavo mu nije dao mira, pa je ubrzo po izlasku iz apsa pokušao da se ponovo dočepa „lake love”.

Ni treća sreća nije bila na njegovoj strani, pa su mu namere da konačno istu banku opljačka, sada već po treći put, pale u šake američkog zakona. Uspeo je da „ubedi” bankara da mu preda četrdeset šest hiljada dolara, ali su policajci uspešno izveli akciju hvatanja dosadnog pljačkaša i vratili banci ukraden novac. Nadležni su bili zbunjeni, kako izvori navode, i nisu mogli da poveruje da imaju posla sa čovekom koji želi da ponovi istu akciju treći put, unapred već osuđenu na propast. Za treći pokušaj pljačke, Kogins će se zadržati u zatvoru duže vreme i to ovoga puta okruglo deset godina.

Da li će mu se po izlasku iz zatvora motati luda ideja da se ponovo vrati na mesto zločina, ne znamo, ali da je čovek uporan u svojim namerama, moramo mu „odati priznanje”, pa makar one bile i nečasne.

Foto: publicdomainpic