kulturni golisavci

Kulturni golišavci

Izložba na koju ne možete da dođete obučeni!

Nudizam, za neke neverovatni osećaj slobode! Uživanje na plaži, kupanje bez odeće i golo okruženje u nekim ljudima bude neverovatan adrenalin. Na plaži je sve počelo… A onda su se pojavili i prvi barovi za nudiste, potom hoteli i diskoteke. Sada im je omogućena i poseta muzeju, naravno u večernjim časovima!

Sidnejski Muzej savremene umetnosti, povodom svog rođendana, odlučio je da i nudisti mogu slobodno da posete večernje postavke. Ljubitelji nudizma mogu potpuno rasterećeni i goli da uživaju u umetničkim delima.

U saopštenju za javnost, uprava muzeja je izjavila: „Doživite novu perspektivu naše rođendanske izložbe potpuno goli! Umetnost će biti gola, pa budite i vi!”

Prva „gola izložba” održaće se 27. aprila i moći će da je posete svi punoletni nudisti. Sadržaće preko četiri hiljade radova australijskih i svetskih umetnika koji su odgovorili na temu straha i srama savremenog doba.

Da li je reč ovde o rušenju tabua ili sjajnom marketinškom potezu, nije ni važno? Svejedno, sa odećom ili bez, samo neka živi kultura!