deda mraze obrij bradu molim te

Deda Mraze, obrij bradu, molim te

Zahtevi mališana Deda Mrazu

Pripremila Dragana Jovanović

Kada nastupe božićni i novogodišnji praznici zabava i radost nas okružuju sa svih strana. Praznici su idelano vreme da se okupimo sa najmilijima i odmorimo od svakodnevnih briga. Tu su sjajni filmovi, pesme, klopica, ukrasi na sve strane, a bez liste novogodišnjih želja praznici nisu kompletni…

Kada vidite mališane kako sa velikom ozbiljnošću sede sa olovkom i pismom ispred sebe smišljajući šta će da pitaju i zatraže od Deda Mraza za Novu godinu, prosto se raznežite ali i pošteno nasmejete, jer lista novogodišnjih želja naših najmlađih zna da bude i te kako interesanta. Evo nekih želja, zahteva i pitanja mališana najpoznatijem dedi na svetu:

۔ „Ja želim da ove godine moj tata prestane da čupka svoju kosu, jer je mnogo grozna kada to radi. Deda Mraze, ako i ti čupkaš kosu, neću te pustiti kroz svoj dimnjak.”

۔ „Deda Mraze, zašto samo ti ideš i deliš poklone? Zašto ti ne pomogne tvoja žena? Je l’ se ona plaši visine, pa ostaje kod kuće? Donesi mi ove godine žuto ćebe kao i prošle!”

۔ „Deda Mraze, ja neću biti kod kuće za Badnje veče. Je l’ možeš, molim te, da mi onda doneseš poklon pre toga, kada budem bio kod kuće sa mamom i tatom?”

۔ „Molim te, je l’ možeš ove godine da mi doneseš princa iz bajke Uspavana lepotica? Mama kaže da ti ispunjavaš želje, pa mi donesi onda dva princa!”

۔ „Deda Mraze, da li ti kada nama svima podeliš poklone spavaš kao kornjača do proleća kao što to moja čini? Je l’ hrčeš, Deda Mraze, kao moj tata?”

۔ „Deda Mraze, molim te obrij bradu ove godine da mogu da te vidim kako izgledaš bez brade. Sa bradom ličiš na mog dedu. Molim te donesi mojoj mami blender. Stari joj se pokvario, pa je tužna. Meni ne treba ništa da doneseš.”

۔ „Je l’ možeš, molim te, da mi na kratko doneseš Džastin Bibera. Moja mama sprema uvek lepu večeru, pa da bude malo sa nama. Posle možeš da ga odneseš.”

۔ „Moja mama kaže da sam još uvek mala za mobilni telefon, a imam osam godina! Deda Mraze, je l’ možeš ti da mi doneseš da ona vidi, neće smeti ništa da kaže onda? Donesi mi Iphone, molim te.”

۔ „Deda Mraze, ja ove godine želim sve za Novu godine osim da me mama kupa i glupih knjiga. I ako možeš, promeni mog batu u seku da možemo da se igramo sa lutkicama.”

Foto: publicdomainpictures