Budite kao pravi Mario

Ako ste do sada barem jednom imali priliku da odigrate početni nivo svetski popularne igrice Mario Brothers, onda ste sigurno zapamtili muziku i zvučne efekte koji prate dešavanja na ekranu. Od sada možete da to doživite i u stvarnom svetu…

Da biste u stvarnom svetu “skupljali” novčiće kao pravi Mario, potrebna vam je “Interaktivna 8-bitna svetleća kocka sa znakom pitanja”. Ustvari, to je lampa u obliku kocke veličine 15 x 15 x 15 cm koja se uključuje na dodir. Izrađena je od laserski sečenog pleksiglasa, a upotrebljene su LED lampice. Dodirom sa donje strane lampe, ona se uključuje ili isključuje i tom prilikom ispušta zvuk kao u igrici kada Mario “udari” kocku i novčić se pojavi. Da lampa bude još šašavija, nakon osam interakcija sa njom, biće emitovan zvuk kao da ste “zaradili” jedan “život” više (1-UP). Interesantno je to da je lampa u potpunosti dizajnirana i napravljena po jedinstvenom dizajnu od strane “8BitLit”-a.

Ukoliko ste baš raspoloženi da napravite potpunu Mario atmosferu, predlažemo da i na vašem telefonu pustite glavnu muzičku temu za prvi nivo ove igrice. Tada će doživljaj biti potpun. Cena ove lampe je oko 75 $.

Fotografija: Etsy.com