Lenovo Beacon
Lenovo Beacon

Lenovo Beacon – vaši fajlovi dostupni svuda

U svetu totalne povezanosti, nije praktično nositi sve svoje fajlove svuda sa sobom. Praktičnije je ostaviti ih kod kuće i pristupati im sa bilo kog mobilnog uređaja. Ali ako posedujete sopstveni “cloud” server – Lenovo Beacon.

Zašto je pored Dropbox-a, Google Drive-a i sličnih rešenja, bilo kome potreban lični “cloud” servis? Lenovo smatra da je to upravo ono što vam je nedostajalo. Lenovo Beacon je novi proizvod u već ozbiljnoj paleti uređaja koje Lenovo nudi kupcima. Iako više nego poznat po svojim laptop kompjuterima, Lenovo je u poslednje vreme doživeo ekspanziju i na tržištu drugih (mobilnih) uređaja. Sa tim vetrom u leđa, Lenovo se odlučno uključio u trku i na drugim poljima. Pošto smo shvatili da nam je Beacon potreban, hajde da saznamo i šta je on u stvari.

Lenovo Beacon je u suštini hard-disk koji se može povezati na Internet. Upravo ta veza sa Internetom je glavni adut ovog uređaja – pomoću nje, Beacon postaje vaš lični mrežni hard-disk i svi vaši fajlovi biće vam dostupni gde god da se nalazite. Pored same veze sa Internetom, ovaj hard-disk može podržati podatke do 6 terabajta. Uz ovoliki memorijski prostor treba dodati i Intel Atom procesor koji omogućavaju da Beacon bude pravi medijski server.

Da li je ovakav uređaj i potreban?

S obzirom da živimo živote sve više udaljeni od doma, a ipak stalno povezani preko naših pametnih uređaja, razmena podataka je osnova ove komunikacija. Samim tim, niste u mogućnosti da konstantno u vašoj torbi nosite veliki hard-disk. U ovom položaju, imanje sopstvenog Internet servisa za uživanje u multimediji bilo gde i bilo kada (do kada je Internet konekcija dostupna). Uz ovo treba i dodati da uvid u vaše fajlove (arhivirane ili tekuće) imate samo vi.

Sudeći po svim prednostima ovog Lenovo proizvoda, vrlo lako biste mogli da se priviknete na njega, zar ne? Cena za sada nije poznata, ali ako je potencijalni izgled dobra najava, Lenovo Beacon neće biti za svaki džep. Možda u nekoj “manjoj” verziji.

Izvor: Lenovo