higijena

Higijena mu došla glave

Darvinova nagrada

Markus je beživotno ležao na podu svoje kuće u Mančesteru, okružen stotinama bočica dezodoransa. Pokušaj oživljavanja nije uspeo. Ubica je brzo otkriven, odnosno, ubila ga je čistoća!

Markus je imao naviku da se kupa i zapira najmanje četiri puta dnevno. Čistio se i ulepšavao non – stop. Obožavao je da se miriše. Njegova porodica je izjavila da je Markus polivao telo dezodoransima, uvek posle kupanja.

Ukućani su se žalili da se „miomiris” širio kućom i da su svi mogli sa sigurnošću da znaju, u svakom trenutku, gde se Markus nalazi. Mladić se nije obazirao na štetnost isparenja, niti na brojna upozorenja prijatelja i porodice.

Propan i butan, koji su glavni sastojci dezodoransa, nataložili su se u Markusovom telu nakon višemesečnog preteranog tretiranja sprejevima. U njegovoj krvi bilo je 0,37 ml ovih otrova, što je desetostruko više od smrtonosne doze. Lekar je saopštio da je nesrećnik preminuo zbog prekomernog korišćenja dezodoransa u zatvorenom prostoru.

Ožalošćena porodica je tužila proizvođače sprejeva i zahtevala milionsku odštetu kako bi ublažili gubitak! Markusova majka se pozivala na upozorenja na pakovanju dezodoransa: „Mi znamo da ih nije zloupotrebljavao, samo je želeo da bude detaljan u doterivanju!”

Britanska Asocijacija za proizvodnju kozmetičkih preparata žali zbog ovog tragičnog događaja i napominje da su ova higijenska sredstva potpuno bezopasna ukoliko se umereno koriste.

Darvinove nagrade

Foto: Tijana Janković