ID 100215917

Da li vi verujete da Deda Mraz postoji?

Filmovi, ukusne zakuske, topli napici, vrući kolači, udobna fotelja i topli dom su detalji bez kojih je nemoguće zamisliti Božić i Novu godinu. A da li vi verujete u Deda Mraza?

Da li ste znali da trećina ispitanika starosti od osamnaest do pedeset i pet godina i dalje veruje da “možda” Deda Mraz stanuje tamo daleko na severu?

Posebnoj atmosferi oko proslave Božica i novogodišnjih praznika najviše se raduju mališani ali i mi, veliki. Bogata trpeza, okićena jelka, pokloni na sve strane, miris cimeta, sve ovo je deo tradicije za vreme novogodišnjih praznika.

Čak trećina odraslih ispitanika se potajno nada da je Deda Mraz stvaran, samo zna da se vešto krije. One, pak, koji ne veruju u njegovo postojanje ništa ne sprečava da se opuste pred novogodišnje dane.

Takođe, istraživanja pokazuju da jedan od šestoro odraslih pojedinaca i dalje piše Deda Mrazu u nadi da će dobiti poklon za svoje poštenje i dobrotu.

Zanimljiv podatak je da su oko devedeset posto omiljenih sećanja iz detinjstva odraslih upravo ona u vezi sa ukrašavanjem jelke i postavljanje svetiljki po kući i dvorištvu. Kupovina ukrasa za novogodišnje drvo i majčina kuhinja za vreme Božića takođe spadaju u najomiljeniji deo priprema.

Mnogi kažu da su pripreme za praznike najuzbudljivije, pa odrasli najviše vole: kićenje jelke, postavljanje svetiljki, otvaranje poklona, obilazak šoping centara i božićnih bazara, muziku koja “opominje” da smo u božićnom duhu, filmove i dobru trpezu koja uključuje sve moguće đakonije sa različitim nadevima i mesom u izobilju.

foto:  Feelart at FreeDigitalPhotos.net