PR ALO 002

Alonso spreman da ide u boj za Španiju

Adidas je rekonstruisao udarac u grudi koji je Havi Alonso primio od Najdžela de Jonga u finalu Svetskog prvenstva 2010. Havi Alonso je spreman da ponovo rizikuje svoje telo za svoju zemlju, pripremajući se za revanš sa Holandijom na ovogodišnjem FIFA Svetskom prvenstvu.

Uoči utakmica po grupama, na stadionu Fonte Nova, adidas je rekonstruisao čuveni šut u grudi koji je Alonsu zadao Najdžel de Jong na finalu FIFA Svetskog prvenstva 2010.

Fotografija, snimljena da pokaže granice do kojih su igrači spremni da idu kako bi uspeli u Brazilu, predstavlja deo adidasove kampanje „sve ili ništa“ za FIFA Svetsko prvenstvo.

Komentarišući sliku, Alonso je rekao: „Možda me je i bolelo kada sam primio udarac u grudi, ali taj bol je nestao kada sam slavio osvajanje trofeja za Španiju. Svetsko prvenstvo nije vreme za razmišljanje o takvim stvarima. Bol je privremen, pobeda je zauvek.“

Adidasova kampanja „sve ili ništa“ izaziva najbolje fudbalere na svetu da iskoriste šansu na Svetskom kupu. To je provokativna i smela kampanja koja naglašava želju i odlučnost igrača spremnih da rizikuju svoja tela za svoju zemlju.

Tom Ramsden, zadužen za marketing globalnog fudbala brenda adidas, rekao je: „Ovo je bio istorijski trenutak na prethodnom Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi koji mnogi navijači pamte. Za nas on savršeno pokazuje šta je sve potrebno ako idete na sve ili ništa i na kakvu patnju i žrtvovanje su igrači spremni da bi osvojili Svetsko prvenstvo.“