Milenković Marija Dodir II

Godišnja izložba vajara Srbije 2014

Udruženje likovnih umetnika Srbije u saradnji sa Udruženjem vajara Srbije sa ponosom predstavlja godišnju izložbu vajara, njih 65, pod nazivom Izložba vajara Srbije 2014, koja će biti otvorena, u ponedeljak, 16. juna, u 19h u Kući kralja Petra I, Vase Pelagića 40, Beograd.

U izuzetnom ambijentu Kuće kralja Petra I, 16. juna 2014. godine svečano će biti otvorena godišnja izložba vajara pod nazivom Izložba vajara Srbije 2014, najveća manifestacija iz oblasti vajarstva kako u zemlji tako i u regionu.

Ove godine učešće na izložbi savremene srpske skulpture uzelo je 65 vajara čija će dela biti predstavljena u samom galerijskom prostoru Kuće kralja Petra I, ali i na otvorenom prostoru u bašti ovog izlagačkog prostora, što će bar na dve nedelje učiniti da Beograd dobije mini park skulptura.

Raznovrsnost dela i instalacija u prostoru predstaviće različite pristupe u istraživanju postupaka iz najrazličitijih skulptorskih disciplina, polazišta, odnosa prema materijalu i odnosu prema tome šta savremena skulptura u Srbiji danas jeste.