99g Boot

Adidas predstavio svoju viziju fudbala budućnosti

Adidas je uz pomoć Zinedina Zidana i Mihaela Balaka, predstavio svoju viziju fudbala budućnosti kroz svoj projekat “Adidas” laboratorije. U okviru ovog događaja predstavljena su nekoliko pametnih fudbalskih rešenja.

Adidas je u Londonu, kao deo atmosfere oko finala Lige Šampiona, započeo seriju događaja pod nazivom “Adidas lab”, u okviru kojih će prikazivati Adidas proizvode iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Prvi događaj je za temu imao fudbal. U toku tri dana, svi zainteresovani su imali priliku da iz prve ruke vide još neviđene proizvode u veoma interaktivnom okruženju.

Tokom ovog događaja, pažnja je bila fokusirana na četiri inovacije – najnovije kopačke od 99 grama (99g boot), Adidas Smart loptu (Smart ball), miCoach Elite Team System za praćenje treninga i performansi pojedinca i naravno, najnoviji dizajn palete dresova pod nazivom “630g”.

99g Boot

Prethodni model Adizero f50 pokazao je da je Adidas ozbiljan u nameri da stvori savršenu kopačku. Sledeća stanica na tom putu je Adizero 99g, kopačka koja teži samo 99 grama. Stvorene da budu lakše kako bi igrači koji ih nose bili brži i agilniji, a samim tim bili u većoj prednosti u odnosu na svoje protivnike. Obožavateljima Adidas linije proizvoda su nove kopačke videli među prvima a njihova dostupnost za buduće kupca se očekuje tokom 2015. godine.

Adidas Smart Ball

Nakon tri godine razvoja, Adidas je stvorio fudbalsku loptu koja u sebi sadrži ugrađen senzor kojim se prati njeno kretanje a sve te podatke bežično prosleđuje do mobilnog telefona igrača. Aplikacija koja prikuplja, obrađuje i prikazuje podatke je kreirana tako da pomogne igraču da unapredi tehniku kroz instant analizu, direktnu povratnu informaciju, serije izazova i naravno, dnevnik napretka. Sve ovo bi trebalo da rezultira poboljšanom tehnikom, snagom, spinom i preciznošću samog udarca. Lopta će za kupovinu biti dostupna tokom 2014. godine.

miCoach Elite Team Sistem

Ovaj sistem je zamišljen da prati generalnu statistiku igrača tokom treninga i da ih automatski prosleđuje do trenera i njegovog tableta, dok nadgleda trening. Praćenjem parametara od snage, brzine i pretrčane kilometraže, do srčanog pulsa, ubrzavanja i pozicije na terenu. Na ovaj način će se obezbediti detaljnije praćenje igrača tokom treninga ali i omogućiti da se trening optimizuje a igrači najbolje prilagode tempu i tipu treninga.

630g dres komplet

Težak samo 630 grama, novi komplet dresova koji će nositi timovi i reprezentacije širom sveta, nije samo nov po dizajnu. Osim svoje težine, ovaj komplet je dizajniran tako da bude vitalan i kompatibilan deo miCoach Elite Team sistema. Novi komplet dresova će biti dostupan od 2015. godine.

Foto i izvor: Adidas Lab