spektakularan docek novog milenijuma
spektakularan docek novog milenijuma

Spektakularan doček novog milenijuma

Darvinove nagrade

Rezervisao sebi mesto u istoriji ljudske gluposti – januar 2000. godine, Nevada…

Tod je za sebe rezervisao mesto u istoriji ljudske gluposti, zato što je prva osoba koja je poginula u Las Vegasu na dočeku novog milenijuma. Nekoliko minuta posle ponoći, ovaj dvadesetšestogodišnji diplomac sa Stanforda, popeo se na uličnu svetiljku ispred hotela Pariz Las Vegas i mahao raspoloženoj gomili. Tačno u ponoć okliznuo se i želeći da uspori pad, uhvatio se za kablove koji su električnom energijom snabdevali tu istu svetiljku. Odjednom je u njemu bilo više energije nego u gomili.

Kamera jedne televizijske stanice zabeležila je njegovo besmisleno penjanje, a zatim i pad naglavačke na beton ispod svetiljke. Još nije utvrđeno da li je poginuo od strujnog udara ili od pada sa visine od petnaestak metara, ali u svakom slučaju zaslužio je prvu Darvinovu nagradu u novom milenijumu, kao pionir bizarno-glupog gubitka života.

Jasno je da besprekoran akademski pedigre nije znak da neko poseduje zdrav razum. Tod je bio diplomac na Stanfordu i radio je kao pripravnik u silikonskoj dolini. Pre polaska u Las Vegas jedan prijatelj ga je upozorio: „Ljudi će na dočeku praviti razne ludorije, molim te budi oprezan!”
Tod je odgovorio: „Ti znaš da ja neću!”

Izvori: Las Vegas San, Asošijeted Pres, San Hoze Merkjuri Njuz

Foto: Tijana Janković