Screen Shot 2016 11 22 at 14.30.48
Foto: Wikipedia - Smooth_O

Mistriozna rupica i na vašem uvetu?

Oduvek ste imali malu rupicu na uvetu, a ni vi kao ni vaši roditelji niste znali odakle i kako se ona stvorila tu baš na samoj ivica vašeg uveta ka licu? Mnogi su  već dugo o tome nagađali, a neki narodi su čak po njoj i gatali. Međutim, evo šta  tome kaže najnovije naučno tumačenje.

Ušna školjka daje poseban izgled našoj pojavi i zato je često ukrašavamo minđušama, odnosno bušenjem. Neki od nas već po rođenju imaju takozvani pirsing. Otkud to da pojedine osobe imaju tu posebnu rupicu na uvu?

Naučnik Nil Šabin za britanski Biznis Insajder kaže da je to najverovatnije zaostatak nekadašnjih škrga. Da li je ovo zaista dokaz da je svet potekao iz vode a da smo mi bili vodozemci, ostaje na naučnicima da nam bliže objasne i u potpunosti dokažu. Ono što je interesanto kod ove rupice, ili urođene fistule, jeste to što ona skoro isto izgleda kod svih onih koji je imaju.

Stručnjaci kažu da rupica na ušima nastaje još u stomaku i da je nasledna. Obično je na desnom uvetu. U Etiopiji je tumače kao predznak bogastvu.